18 februari thema avond sociale en psychologische gevolgen aardgaswinning

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
raadszaal, gemeentehuis Loppersum

Donderdag 18 februari 2016 vindt in het gemeentehuis van Loppersum een RIG thema-avond plaats over onderzoek naar de mening van Groningers over gaswinning in Groningen.

Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn, is aanmelden verplicht. Dat kan door te bellen of een e-mail te sturen naar de gemeente Loppersm onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen. Aanmelden kan tot woensdag 17 februari a.s. bij de gemeente Loppersum, telefoonnummer 0596-54 82 00 of via gemeente@loppersum.nl

Inwoners van de regio worden tijdens deze avond bijgepraat over het huidige onderzoekslandschap met betrekking tot de gevolgen van gaswinning en aardbevingen. Het onderzoeksprogramma is uitgebreid en divers, van technische/geologische informatie tot de beleving van bewoners.

Katherine Stroebe, Universitair Hoofd Docent aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en werkzaam bij het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling (KADO), vertelt deze avond over het huidige onderzoekslandschap. Welke onderzoeken staan er op stapel, waarom worden deze uitgevoerd en wat maakt de onderzoeken zo belangrijk?

De Rijksuniversiteit Groningen heeft ook in 2014 en 2015 onafhankelijk onderzoek gedaan naar de opvattingen van inwoners van de provincie Groningen over gaswinning in Groningen. Onderzoekster Goda Perlaviciute werkte hier aan mee en presenteert deze avond resultaten van dit onderzoek.