Ook inspecties in gemeente Eemsmond

Honderd bewoners uit Kantens, Zandeweer en Uithuizen woonden zaterdag 12 november 2016 de informatiebijeenkomst van de Nationaal Coördinator Groningen bij in MFC De Mencke in Uithuizen. Hans Alders gaf een toelichting op het inspecteren van woningen en het eventuele versterkingsprogramma.

NCG Hans Alders geeft tijdens een informatiebijeenkomst inwoners van gemeente Eemsmond uitleg over de inspectieplannen
NCG Hans Alders legt inwoners gemeente Eemsmond inspectieplannen uit

De woningen maken onderdeel uit van de 22.000 woningen die de komende vijf jaar geïnspecteerd en beoordeeld worden of deze aardbevingsbestendig zijn. Hans Alders: “We werken van binnen naar buiten in het aardbevingsgebied, waarbij de kern Loppersum is. De meest kwetsbare woningen worden als eerste geïnspecteerd. Dit zijn onder andere rijtjeswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Samen met de gemeente Eemsmond en de verschillende woningcorporaties bepalen we waar we in een bepaald gebied beginnen”.
In november en december 2016 wordt gestart met inspecties in Kantens en Zandeweer. In de 1e helft van 2017 worden ook inspecties uitgevoerd in Uithuizen.

Bewoners uit de gemeente Eemsmond krijgen tijdens een informatiemarkt van NCG uitleg over de woninginspecties
Informatiemarkt inspecties NCG in gemeente Eemsmond

Informatiemarkt

Na de toelichting over de inspecties hadden de bewoners alle gelegenheid om de plattegronden van Kantens, Zandeweer en Uithuizen te bekijken om te zien in welke straten c.q. wijken de NCG inspecties laat uitvoeren. Ook konden zij vragen stellen aan hun verhuurder, Centrum Veilig Wonen en bewonersbegeleiders van de NCG.

Versterkingspunt Eemsmond

Vanaf 21 november 2016 opent NCG het tijdelijke Versterkingspunt Eemsmond in Multi Functioneel Centrum De Mencke, Sportlaan 4 in Uithuizen. Vanuit dit versterkingspunt begeleiden bewonersbegeleiders de bewoners bij het hele traject van inspecties en het eventuele versterkingsprogramma.