Ondertekening uniek Energietransitieplan dorp Loppersum

Op 20 september is door zestien partijen een akkoord ondertekend om invulling te geven aan het Energietransitieplan Loppersum. Dit plan komt voort uit de ambities van het gemeentelijk milieubeleidsplan, de provinciale duurzaamheidsambities en een opdracht vanuit de stuurgroep Energietransitie van de Nationaal Coördinator Groningen.

Ondertekening uniek Energietransitieplan dorp Loppersum

Wethouder Bé Schollema; "In Loppersum gebeuren veel innovatieve zaken op het gebied van duurzaamheid. Ik vind het mooi om te zien dat we ondanks de aardbevingsellende ook positieve zaken hebben zoals de ondertekening van dit Energietransitieplan. Zestien partijen conformeren zich om in Loppersum een pilot op te starten. Ook de gemeente Loppersum gaat vol inzetten op energie. In het Milieubeleidsplan hebben we hier al een voorzet genomen. Daarnaast waren in het dorp Loppersum al vele initiatieven. Dit gecombineerd met de opdracht van de stuurgroep Energietransitie, maakt dat we dit hebben kunnen bundelen. Als wethouder Milieu ben ik trots op waar we nu staan. Ons idee is dit Energietransitieplan uit te rollen in de andere dorpen van onze gemeente en uiteraard zijn we bereid successen te delen met andere gemeenten in het gaswinningsgebied."

Gedeputeerde Nienke Homan; 'We hebben dit plan ontwikkeld waarmee we op basis van data, een energiecoöperatie én schone energie het dorp Loppersum energieneutraal maken. Met deze aanpak kunnen we ieder dorp of wijk energieneutraal maken!'.

Het volledige bericht en meer informatie over de plannen kunt u lezen op de website van gemeente Loppersum.