Startsubsidie voor energieproject Westerdijkshorn

Lokaal energie-initiatief Zon en wind Westerdijkshorn ontvangt 6.950 euro aan startsubsidie vanuit het programma Lokale Energietransitie van de Nationaal Coördinator Groningen. Zij wil met het buurtschap een kleinschalig zon- of windproject realiseren. De startsubsidie wordt aangewend om voor een aantal potentiële locaties de haalbaarheid van zo’n project te onderzoeken. Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts reikte de cheque uit aan de initiatiefnemers.

De ambitie van Zon en wind Westerdijkshorn is om het hele buurtschap duurzaam opgewekte energie te kunnen bieden. Diverse huishoudens wekken al zelf energie op en ook staat er een EAZ-molen bij één van de agrariërs. Uit een inventarisatie bleek dat er interesse is om als gemeenschap meer duurzame energie op te wekken. Maar dan wel op kleinschalig niveau.

Kijk voor het volledige bericht op Kansrijk Groningen

Zie ook