Heropening Noorderpoort Energy & Maritime

Het pand van Noorderpoort Energy & Maritime heeft gedurende de zomermaanden een transformatie ondergaan. Het pand, dat een opvallende verschijning is in de haven van Delfzijl voldoet vanaf nu aan de nieuwste eisen op het gebied van aardbevingsbestendigheid. Woensdag 18 september vond de officiële heropening plaats op de Noorderpoortlocatie in Delfzijl. De versterking van het pand maakt onderdeel uit van het scholenprogramma.

Pand van Noorderpoort Energy & Maritime

Excellentietraject H2 naar de HT

Tijdens de heropening vond ook de aftrap plaats van het excellentietraject 'H2 naar de HT'. Dit excellentietraject is ontwikkeld in samenwerking met Marine Service Noord. In dit traject wordt het roeiteam van Noorderpoort door een op waterstof aangedreven sloep begeleid tijdens de HT-race 2020. De HT-race is een roeiwedstrijd tussen Harlingen en Terschelling. Noorderpoortstudenten hebben de afstand van Harlingen naar Terschelling de afgelopen jaren al vaker afgelegd. Dit deden zij tot nu toe altijd in De Zeeolifant, de grootste sloep in Nederland die deelneemt aan wedstrijden.