Leerlingen starten feestelijk bouw kindcentrum

Met het plaatsen van de Nederlandse vlag op het dak gaf wethouder Jan Menninga samen met twee leerlingen het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Borgshof in Farmsum. Het kindcentrum gaat onderdak bieden aan basisschool Farmsumerborg en De Springplank, de peuteropvang van Kids2b. De wethouder kreeg samen met schooldirecteur Renate Ottens en directeur-bestuurder Lenie van der Werf (Kids2b) ook van leerlingen een tijdscapsule overhandigd.

Jan Menninga opent met kinderen kindcentrum Farmsum

Toekomstbestendig

Wethouder Jan Menninga: "Fantastisch dat we vandaag met de leerlingen, ouders en grootouders de start van het nieuwe kindcentrum mogen vieren. De gemeente maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra. Met deze scholentransitie willen we bijdragen aan een goed onderwijsklimaat en een toekomstbestendige omgeving voor de leerlingen. Farmsum is het vierde kindcentra dat nu gebouwd wordt in de gemeente."

Scholen bouwkundig versterken en nieuwbouw

Wil Rolink, projectmanager Centrum Veilig Wonen: "Wij zijn blij dat we hier in Farmsum iets moois neer kunnen zetten. Centrum Veilig Wonen heeft provinciebreed inmiddels zes scholen bouwkundig versterkt. Eind dit jaar leveren we in een andere gemeente ook nog een nieuwe school op. We zijn al bezig met de voorbereidingen van nog eens vijf scholen die volgend jaar worden aangepakt."

Voortgang bouw

De bouw van het nieuwe kindcentrum Farmsumerborg in Farmsum is in oktober begonnen. Toen is gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van de fundering van het nieuwe centrum. Op dit moment is Centrum Veilig Wonen bezig met het vervolg van de bouw. Medio februari wordt het nieuwe gebouw opgeleverd. Een week later kan de verhuizing naar de nieuwbouw beginnen. De bouw van het kindcentrum valt onder het scholenprogramma waarbinnen alle schoolgebouwen in het aardbevingsgebied aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.