NCG herkent zich niet in berichtgeving RTV Noord

RTV Noord heeft op woensdag 19 februari een artikel gepubliceerd over onrust onder medewerkers van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). NCG herkent zich niet in dit beeld. Hieronder leest u de volledige reactie van NCG.

“NCG herkent zich niet in dit beeld. De afgelopen maanden waren een hectische en ingrijpende periode voor de NCG en haar medewerkers vanwege de reorganisatie naar een uitvoeringsorganisatie. Dergelijke grote veranderingen zorgen altijd voor reuring binnen een organisatie. De veranderingen zijn echter wel noodzakelijk om de versterkingsopgave te verbeteren en versnellen.

NCG heeft sinds het najaar veel tijd geïnvesteerd in het meenemen van oude en nieuwe medewerkers in de reorganisatie. Door veel gesprekken met medewerkers te voeren en medewerkers te begeleiden in het werken met nieuwe processen en systemen. Medewerkers kunnen altijd terecht bij hun afdelingshoofd of de vertrouwenspersoon om zorgen te uiten.

De taak van NCG is sinds 1 januari veranderd. We richten ons nu volledig op de uitvoering van de versterkingsopgave. Daardoor zijn functies veranderd of verdwenen, met als resultaat dat er ook medewerkers zijn vertrokken. Ook zijn er veel nieuwe functies bijgekomen. Daarvoor werkt NCG nu veel met ingehuurde medewerkers. Maar we werken hard aan het opbouwen van de organisatie en het creëren van een duurzaam personeelsbestand.

NCG staat voor een enorme opgave en voelt grote druk om te presteren. Dat vraagt ook veel van de medewerkers. We zijn vastbesloten om de organisatie zo snel mogelijk optimaal te laten functioneren en hebben er het volste vertrouwen in dat dit jaar de benodigde opnames, beoordelingen en versterkingen worden uitgevoerd. Om te zorgen voor een veilig en aardbevingsbestendig Groningen.”