Start sloop woningen Oosterstraat ’t Zandt

Op 13 mei is de sloop van woningen in ’t Zandt aan de Oosterstraat gestart. Na het afvoeren van alle materialen, is de sloop eind mei afgerond. De oplevering van de nieuwe woningen voor deze bewoners, staat gepland voor november 2020.

Start sloop woningen 't Zandt
©NCG
Sloop van woningen aan de Oosterstraat in 't Zandt

De huizen worden op bijna dezelfde plek terug gebouwd, met iets meer ruimte tussen de huizen. Bouwmaatschappij Vuurboom uit Valthermond is de aannemer voor dit project. In dit project wordt gebruikt gemaakt van TAS (Trilling Absorberend Schuimbeton), zodat de woningen een aardbevingsbestendige fundering hebben en verder aardbevingsbestendig gebouwd worden.

In ’t Zandt worden binnenkort nog ca. 40 woningen gesloopt, die worden vervangen door nieuwbouw. Woningcorporatie Marenland is ook druk bezig in ’t Zandt, met de versterking van ca 40 woningen.