Geef tot en met 9 juni 2020 uw visie op de publiekrechtelijke nieuwbouwregeling

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft er naar om vanaf 1 juli een publiekrechtelijke nieuwbouwregeling te openen. Onder bepaalde voorwaarden wordt het mogelijk om een vergoeding van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) te krijgen voor de meerkosten van aardbevingsbestendig bouwen.

Een concept van de regeling is beschikbaar via www.internetconsultatie.nl/nieuwbouwregeling. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt belangstellenden uit om via deze website te reageren op de conceptbeleidsregel. Dit kan tot en met 9 juni 2020.

De regeling wordt de komende periode, mede op basis van de input uit de consultatie, afgerond. De publiek rechtelijke regeling vervangt de private nieuwbouwregeling van NAM die vanaf 1 juli 2020 gesloten wordt voor nieuwe aanvragen.