Oplossing voor Hart van Opwierde Appingedam

Er is een oplossing gevonden voor het Hart van Opwierde in Appingedam. Dat is goed nieuws voor de bewoners van 337 woningen. Zij krijgen namelijk in het kader van het versterkingsprogramma een nieuwbouwwoning.

Ondertekening Hart van Opwierde

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft in samenwerking met de gemeente Appingedam, Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Woongroep Marenland en Woonstichting Groninger Huis hierover afspraken gemaakt.

Toekomstperspectief

Minister Kajsa Ollongren over het akkoord: ”Met elkaar maken wij het nu financieel mogelijk dat ook in het Hart van Opwierde sloop en nieuwbouw plaatsvindt. De ongelijkheid in deze buurt is hiermee tot een einde gekomen. Daar hebben we met zijn allen hard voor geknokt en ik ben blij dat deze bewoners nu een goed toekomstperspectief hebben.”

Omringd door sloop en nieuwbouw

Het Hart van Opwierde zit ingeklemd tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Opwierde. Daar zitten bewoners in het versterkingsproces voor sloop en daarna nieuwbouw van hun woning. Tot nu toe wisten bewoners van het Hart van Opwierde nog niet of, hoe en wanneer hun woning versterkt ging worden.

Einde aan onzekerheid

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: "Ik ben blij dat er een einde is gekomen aan de jarenlange onzekerheid voor deze inwoners. De 337 gezinnen in het Hart van Opwierde zien dag in dag uit de bouwwerkzaamheden vanuit hun voor- en achtertuin. Samen met het ministerie en NCG hebben we alles op alles gezet om tot een goede oplossing te komen. Gelukkig is die oplossing er nu."

Straten

Het gaat om de volgende straten in het Hart van Opwierde:

  • Wethouder Huismanlaan
  • Secretaris Holscherlaan
  • Meester A.T. Voslaan
  • Wethouder Olthoflaan
  • Ippiusstraat
  • Placiusstraat
  • Burgemeester Klauckelaan: nummers 20 t/m 54
  • Opwierderweg (drive-in woningen)
  • Graaf Edzardstraat (drive-in woningen)