Subsidieregeling ‘Versterking Gebouwen Groningen’ per 1 oktober van kracht

Met ingang van 1 oktober 2020 kunnen eigenaren van gebouwen gebruik maken van de subsidieregeling ‘Versterking Gebouwen Groningen’. Hiermee hebben eigenaren de mogelijkheid om geld te ontvangen om hun gebouwen in eigen beheer te laten versterken. Zij kunnen deze subsidie aanvragen bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Duursumerweg
©Plegt-Vos

Alle eigenaren met een of meer gebouwen in één van de zeven gemeenten binnen het aardbevingsgebied die een versterkingsadvies van NCG hebben ontvangen, kunnen subsidie aanvragen. Eigenaren kunnen subsidie aanvragen voor de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase van de versterking. Ook voor tijdelijke huisvesting en voor financiering van de afwerking en inrichting van een gebouw kan subsidie worden aangevraagd. Op de pagina Mogelijkheden subsidie kunt u hier meer over lezen.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling moeten eigenaren in één van de zeven gebieden binnen het aardbevingsgebied wonen. Ook moeten zij in het bezit zijn van een versterkingsadvies en zelfstandig hun gebouw willen laten versterken.

Subsidie aanvragen

De subsidie vraagt u aan bij Nationaal Coördinator Groningen. Meer informatie over het aanvragen van subsidie voor het versterken van gebouwen leest u op de pagina Subsidie aanvragen.

Vragen?

Heeft u vragen over de subsidieregeling of het aanvragen van een subsidie? Deze kunt u ons per e-mail stellen via info@nationaalcoordinatorgroningen.nl of telefonisch via telefoonnummer 088 041 44 77  (bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur).