Kinderen krijgen les in verkeersveiligheid met vrachtwagen

Op 7 oktober krijgen de kinderen van basisschool OBS De Zandplaat in ’t Zandt les in verkeersveiligheid bij vrachtwagens. Dit is een initiatief van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en aannemer Friso Bouwborg.

Kinderen staan bij een vrachtwagen

In ’t Zandt zijn in het kader van de versterking van gebouwen veel sloop- nieuwbouw projecten gaande. Dit zorgt voor een toename van verkeer en vrachtwagens in het dorp. Met het oog op de veiligheid wordt aan de kinderen van de basisschool uitgelegd wat een vrachtwagenchauffeur ziet en hoe de kinderen daar in het verkeer rekening mee moeten houden. De chauffeursvereniging Friesland komt les geven met een grote vrachtwagen. De kinderen volgen een lesprogramma in de vrachtwagen met voorbeeldsituaties op film, ze mogen in de cabine zitten en naast de vrachtwagen kijken hoe de dode doek werkt. Verkeerswijzer Groningen subsidieert de kosten die voor de les gemaakt worden.