Versterking in ’t Zandt in volle gang

In het dorp ’t Zandt in de gemeente Loppersum is de versterking in volle gang. Er wordt gewerkt aan de Oosterstraat, Hink Oostingstraat en de Karshof. 

Afbeelding van werkzaamheden in 't Zandt in de gemeente Loppersum

Oosterstraat

Het hoogste punt is bereikt van de bouw van 4 woningen aan de Oosterstraat. Aannemer Vuurboom voert de werkzaamheden uit. Als alles volgens planning verloopt, worden de eerste twee nieuwe huizen in januari 2021 opgeleverd en kunnen de eigenaren eind januari verhuizen naar hun nieuwe aardbevingsbestendige woning. De twee andere woningen volgen in februari/maart.

Hink Oostingstraat

Aan de Hink Oostingstraat zijn alle drie de huizenblokken inmiddels gesloopt. Op 20 november zijn de sloopwerkzaamheden van 8 huizen afgerond. Aannemer Notebomers begint in december met het aanbrengen van de boorpalen voor de nieuwbouw. Naar verwachting is de nieuwbouw in mei 2021 klaar.

Karshof

Aan de Karshof zijn de sloopwerkzaamheden klaar. De Friso Bouwborggroep heeft het plaatsen van de boorpalen afgerond en is gestart met het leggen van de fundering. In juli 2021 worden 16 aardbevingsbestendige en gasloze woningen opgeleverd aan de eigenaren.