Bouw tijdelijke huisvesting Ten Post gestart

Aan de zuidkant van Ten Post worden 60 extra tijdelijke woningen gebouwd. Deze woningen zijn nodig voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterkingsoperatie.

Op 26 januari 2021 heeft Nationaal Coördinator Groningen van gemeente Groningen de vergunning gekregen om aan de B. Kuiperweg 60 tijdelijke woningen te bouwen. Deze woningen worden door Jan Snel in twee fasen gebouwd.

Omdat de versterkingsoperatie in Ten Post doorloopt realiseren alle partijen zich dat de bouw van de tijdelijke woningen gestart moet worden. Daarom is in de omgevingsvergunning vastgelegd dat direct gestart mag worden. De grondwerkzaamheden zijn op 1 februari 2021 begonnen.

Bouw in twee fasen

De in totaal 60 woningen worden in twee fasen gebouwd. De eerste fase bestaat uit 36 woningen en worden in juli 2021 opgeleverd. In de tweede fase worden nog 24 woningen geplaatst.

Alle woningen hebben platte daken. Op het terrein komen verschillende soorten woningen zowel gelijkvloerse woningen als woningen met meerdere bouwlagen. Het aantal beschikbare slaapkamers variëren van twee tot vijf slaapkamers.

Bouwverkeer

Met Jan Snel is afgesproken dat het bouwverkeer niet door het dorp Ten Post gaat. De vrachtauto’s met zand en bouwmaterialen rijden vanaf Wittewierum over de N865 naar de bouwlocatie. Tot ongeveer half maart wordt het terrein klaar gemaakt voor het plaatsen van de tijdelijke woningen. Hiervoor rijden elk uur van en naar het terrein ongeveer twee vrachtauto’s met menggranulaat en zand. Menggranulaat wordt gebruikt om de bodem stevig te maken.

Daarna worden de eerste woonunits geleverd. In ongeveer vier weken komen alle materialen voor de eerste 36 woningen. Hiervoor rijden per uur ongeveer twee vrachtauto’s van en naar het terrein.

Verkeersveiligheid

Om het verkeer op de provinciale weg N865 te waarschuwen voor het bouwverkeer staan er twee verkeersborden langs de weg. Op de gele verkeersborden staat in zwarte letters Let op! In-/uitrit bouwverkeer.

Tijdelijke woningen in Ten Post

In Ten Post staan al 30 woningen aan de N360. Een deel van deze woningen worden op dit moment bewoond. Als de tijdelijke woningen aan de N865 klaar zijn, dan heeft NCG 90 tijdelijke woningen beschikbaar in Ten Post voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterking van hun woning of de sloop en nieuwbouw van hun woning.