Eerste woning Eigenaar Kiest Bouwer opgeleverd

Begin april is de eerste woning binnen Eigenaar Kiest Bouwer (EKB) opgeleverd in Loppersum. Vrijdag 2 april zijn de bewoners verhuisd naar de opgeleverde woning. De bewoners, aannemer Hofman en NCG kijken terug op een goede en prettige samenwerking.

Het gaat om een vrijstaande woning binnen de batch 1.581 met een normaal risicoprofiel. De versterkingsmaatregelen bestonden onder andere uit het vervangen van de vloer, het versterken van de wanden, het koppelen van gevel en dak en het aanbrengen van multiplex op het dak en de verdiepingsvloer.

De werkzaamheden hebben in totaal vijf maanden geduurd. Tijdens deze periode hebben de bewoners in tijdelijke huisvesting in Middelstum gewoond. Voor NCG was het een leerzaam project dat nu succesvol is afgerond.