Van onveilige arbeiderswoning naar nieuwbouw

Op de plek waar eerst een zeer onveilige arbeiderswoning stond werd in de eerste week van mei een nieuwe duurzame woning opgeleverd in Appingedam. Op basis van het versterkingsadvies en het daaraan verbonden budget, kozen de eigenaren voor sloop en nieuwbouw.

Dit was mogelijk doordat ze zelf een aanzienlijk bedrag in hun nieuwe huis investeerden. Daarbij grepen ze meteen de kans aan om de woning 180 graden te draaien. Voorheen keken ze vanuit de woonkamer naar het voorbijrijdende verkeer. Dat heeft nu plaatsgemaakt voor een prachtig uitzicht op het rustgevende Groninger landschap.

Bij de oplevering reageerde de eigenaar met tranen in de ogen en een bos bloemen in de handen met de woorden: ‘Ik weet niet wat me overkomt’. Een ontroerend moment én een moment waar we weer heel veel energie van kregen. Tevreden bewoners: daar doen we het voor!