Opening tijdelijk zorgcentrum in Bedum

Deze week hebben Peter Spijkerman, algemeen directeur van Nationaal Coördinator Groningen, Dytmer Hettinga, regiodirecteur van ’s Heeren Loo en Mariëtte de Visser, wethouder gemeente Het Hogeland gezamenlijk het tijdelijke zorgcentrum geopend.

Bij de opening werd aan bewoner Jantje een mooi bankje overhandigd voor alle toekomstige bewoners van deze locatie. Het bankje werd aangeboden door de dagbesteding van ’s Heeren Loo en krijgt straks een mooie plek in de tuin. De zorginstellingen en NCG zijn blij dat de cliënten met deze tijdelijke huisvesting de komende periode een rustige plek hebben om te wonen.

Versterking

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen is in Bedum het tijdelijk zorgcentrum geplaatst. Zorgaanbieders ’s Heeren Loo, De Hoven, Stichting Sprank en De Noorderbrug gaan gezamenlijk gebruik van maken van deze huisvesting. Zorgaanbieder ’s Heeren Loo is als eerste verhuisd naar het  nieuwe pand. De tijdelijke huisvesting van de cliënten is noodzakelijk, omdat de bestaande gebouwen van deze instellingen bouwkundig versterkt en daarmee aardbevingsbestendig gemaakt worden. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk de gebouwen te bewonen.

Het tijdelijke zorgcentrum beslaat circa 6.700 m2 en bestaat uit een modulair aardbevingsbestendig bouwsysteem. Verwacht wordt dat de tijdelijke gebouwen vijf jaar blijven staan. Daarna kunnen de cliënten van de zorgaanbieders terugkeren naar hun bestaande locaties.