Opening eerste wisselwinkel in de regio

Op donderdag 8 juli werd de eerste wisselwinkel in de provincie Groningen feestelijk geopend in Loppersum. Een wisselwinkel is tijdelijke huisvesting voor winkeliers, die hun winkelpand een periode niet kunnen gebruiken door versterkingswerkzaamheden.

Vanwege de versterking van diverse MKB-panden in het centrum van Loppersum zijn daar twee wisselwinkels geplaatst op het Henk Zigtermanplein. Winkeliers kunnen daardoor tijdens de werkzaamheden hun winkel voortzetten in het winkelgebied én ze blijven goed bereikbaar voor de inwoners. The Read Shop in Loppersum neemt als eerste zijn intrek in een tijdelijke winkel. Jan Snel heeft de wisselwinkels gebouwd en geplaatst in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen en de gemeente Eemsdelta.

Tijdens de feestelijke opening overhandigde Niels Vergeer, operationeel directeur bij Jan Snel, de sleutel aan de eigenaar van The Read Shop. Ook Peter Spijkerman, algemeen directeur Nationaal Coördinator Groningen en Annalies Usmany-Dallinga, wethouder gemeente Eemsdelta waren daarbij aanwezig.