Voortgang subsidieregeling 30.000 euro (blok B)

We krijgen veel vragen over de gemeentelijke subsidieregeling van 30.000 euro voor eigenaren van adressen uit categorie B van de Bestuurlijke afspraken versterking Groningen. Deze is helaas nog niet helemaal klaar. De aardbevingsgemeenten verwachten dat de eigenaren de subsidie voor het eind van dit jaar kunnen aanvragen.

Om welke subsidie gaat het?

Gemeenten Eemsdelta, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt en Groningen hebben bepaald in welke buurten moeilijk uitlegbare verschillen ontstaan met het invoeren van beoordelingen met de nieuwste inzichten. Eigenaren van de adressen die door de gemeenten zijn geselecteerd, komen in aanmerking voor een vergoeding van 30.000 euro.

Start subsidieregeling voor het einde van dit jaar

In februari en juni van dit jaar hebben inwoners die in aanmerking komen voor de gemeentelijke subsidieregeling van 30.000 euro, hierover een brief ontvangen. In deze brief staat dat de gemeenten verwachten dat de subsidieregeling dit najaar in werking treedt. Sinds deze maand ontvangen wij veel vragen over de regeling.  De aardbevingsgemeenten verwachten dat de eigenaren de subsidie voor het eind van dit jaar kunnen aanvragen.

De gemeenten informeren de eigenaren in blok B zodra de regeling definitief is en aan te vragen is bij SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland).