Reden voor feest binnen het Scholenprogramma!

Deze week startte de bouw van Kindcentrum Noord in Delfzijl én werd Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand officieel geopend! In beide gevallen aanleiding voor een feestje!

Kindcentrum Noord

Op dinsdag 12 oktober was de feestelijke start van de bouw van het nieuwe, aardbevingsbestendige Kindcentrum Noord aan de Waddenweg in Delfzijl. Op het bouwterrein overhandigden leerlingen van Kindcentrum Noord en een peuter van kinderopvang Kids2b zes tijdscapsules aan wethouder Jan Menninga. De leerlingen en kinderen van de kinderopvang hebben in de afgelopen weken van alles in de tijdscapsules gestopt, zoals handafdrukken met hun naam erbij. De tijdscapsules worden tijdens de bouw verwerkt in de fundering van het nieuwe kindcentrum.

Meer informatie over de feestelijkheden in Delfzijl en de scholentransitie in Eemsdelta is te vinden op de website van de gemeente Eemsdelta.

Kindcentrum Zuiderkroon

In Hoogezand werd op woensdag 13 oktober Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand officieel geopend. Dit kindcentrum is al vanaf het begin van dit schooljaar in gebruik. Het centrum bestaat uit een openbare basisschool (Het Noorderlicht van Stichting Ultiem), een basisschool voor speciaal onderwijs (De Sterren van RENN4) en een kinderopvang (KaKa). Wethouder Erik Drenth is trots op dit concept, want: ‘We zijn allemaal speciaal, maar niemand is apart.’ Hoe de opening gevierd werd, is te zien in deze video.

Scholenprogramma

Voor de versterking van scholen is een scholenprogramma ontwikkeld. De gemeente Eemsdelta en de gemeente Midden-Groningen voerden de projecten binnen dit programma in eigen beheer uit.