Basisschool De Klaver bezoekt bouwplaats tijdelijke huisvesting in Stedum

Vlak naast de basisschool De Klaver, aan de Hilmaarweg in Stedum, verrijzen 31 tijdelijke woningen. De kinderen van de school krijgen veel mee van bouwactiviteiten. Zo rijdt er bouwverkeer voor de school langs (uiteraard niet tijdens de haal- en brengtijden van de school) en wordt er naast en achter de school volop gewerkt.

Om de kinderen nog meer te betrekken bij al deze activiteiten, hebben Daiwa House Modular Europe (Jan Snel) en NCG de school uitgenodigd voor een rondleiding op de bouwplaats. Dit bezoek vond plaats op woensdag 3 november.

Rondleiding

Het werk werd tijdelijk stilgelegd, zodat de circa 65 leerlingen en hun leraren veilig konden worden ontvangen. Onder begeleiding van de projectleiders van Daiwa House Modular Europe en NCG, en onder toezicht van een veiligheidskundige, werden de jonge gasten bijgepraat over het bouwproces en alles wat daar bij komt kijken. Naast een rondgang over het terrein, werden ook de nog in aanbouw zijnde woningen van binnen bekeken. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op limonade en een leuke attentie.

Oplevering

Alle partijen waren enthousiast over het bezoek. De oplevering van de tijdelijke woningen staat gepland voor februari 2022, maar voor die tijd wordt er nog een rondleiding met de school georganiseerd.