Gemeentelijke regeling 30.000 euro (Blok B) vanaf 15 november aan te vragen

Eigenaren van adressen die in aanmerking komen voor de vergoeding van 30.000 euro (Blok B) kunnen deze vanaf 15 november aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De colleges van burgemeesters en wethouders van de aardbevingsgemeenten hebben de regeling vastgesteld. Alle eigenaren die voor de vergoeding in aanmerking komen ontvangen binnenkort van hun gemeente een brief met informatie.

De vergoeding van 30.000 euro is een oplossing voor moeilijk uitlegbare verschillen die ontstaan in straten, wijken of dorpen waar gebouwen beoordeeld worden met de nieuwste inzichten (NPR2020). De vergoeding bestaat uit een subsidie van 17.000 euro voor verduurzamen en verbeteren, en een bedrag van 13.000 euro om vrij uit te geven.