Weer een mooie stap binnen het programma ‘Agrarische bedrijven’

Vorige week is in Ten Boer gestart met de versterking van een boerderij die binnen het programma agrarische bedrijven valt. Uit de inspectie van de boerderij bleek dat het pand niet voldoende aardbevingsbestendig was. Het uitvoeren van een aantal versterkingsmaatregelen is daarom noodzakelijk.

De versterkingsmaatregelen

Om de muren te versterken plaatst de aannemer koolstofstrips in de gemetselde binnen- en buitenmuren van de spouwmuren. Hij zorgt ervoor dat de dragende wanden gekoppeld worden aan het dak en de vloeren. En de daken van de boerderij worden verstevigd door er één of twee lagen multiplex op aan te brengen. 

Koppelkansen

Tijdens het opstellen van het uitvoeringsplan hebben de eigenaren, ingenieursbureau W2N, Timmerbedrijf Jan Boss en NCG samen overlegd hoe ook de koppelkansen (de eigen wensen van de eigenaren) benut kunnen worden. Een eigen financiële bijdrage van de eigenaren maakt het mogelijk dat Jan Boss tijdens het versterkingstraject ook de dakkapel aanpakt: er komen kunststof kozijnen en nieuwe dakgoten en de kapel wordt gestuct, geschilderd en extra geïsoleerd. Ook worden er nieuwe dakpannen gelegd. 

Planning

Verloopt alles volgens plan, dan is de oplevering van het versterkte pand begin maart 2022.

Laatste update: 15-11-2021