Wat gebeurt er in het historisch centrum van Appingedam?

Deze week zijn vijf lege panden in de Dijkstraat in Appingedam voorzien van raamstickers met de tekst 'Historisch Centrum Appingedam wordt versterkt.' Daarnaast zijn er banners en steigerdoeken opgehangen.

Aanleiding is het aardbevingsbestendig maken van in totaal ruim 400 panden in het historische centrum van Appingedam. Veel ondernemers in het centrum verhuizen de komende jaren tijdelijk naar een andere plek, terwijl hun pand aardbevingsbestendig wordt gemaakt.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga onthulde gisteren het eerste ‘bestickerde’ pand met ondernemers Bert Koops en Imma Dekker: "We merken dat bezoekers aan de Dijkstraat vaak niet weten wat er aan de hand is. Ze vragen zich af wat er in de binnenstad gebeurt, stellen vragen over de werkzaamheden en willen weten waar de winkels naar toe verhuisd zijn. Met het promotiemateriaal geven we informatie over de versterking en willen we het centrum weer een gezellige uitstraling geven, zodat het prettig winkelen blijft in het mooie Appingedam."

Het historisch centrum is van groot belang voor Appingedam. Gemeente Eemsdelta heeft er daarom in samenwerking met Nationaal Coördinator Groningen voor gekozen om de panden in fases te versterken en ondernemers de mogelijkheid te geven de versterking te combineren met andere verbouwingsplannen, zoals verbetering van de gevels.