Sloop zes woningen Borgweg in Stedum gestart

De sloop van zes woningen aan de Borgweg in Stedum is gestart. Zowel bewoners, NCG als Bouwgroep Dijkstra Draisma waren aanwezig bij de startbijeenkomst. De oplevering van de nieuwe woningen staat gepland voor eind dit jaar. 

Een aantal bewoners gaven het startsein voor de sloop, door op een rode knop te drukken. Daarna begon een kraan van de aannemer aan het sloopwerk. 

Memorabel moment 

De aanwezigen maakten volop foto’s en filmpjes van dit memorabele moment. Een aantal bewoners hebben er tientallen jaren gewoond en er liggen voor hun dus vele herinneringen. Tegelijkertijd is het vooruitzicht ook goed: een nieuwe woning, gasloos en gebouwd volgens de nieuwste bouwvoorschriften. Tijdens een aantal ‘kijkmomenten’ kunnen de bewoners de bouwvorderingen de komende tijd van dichtbij  - binnen de bouwhekken - zien.

Tijdelijke huisvesting

Bijna alle bewoners zien nu uit naar de nieuwbouw en oplevering, vanuit de recent gebouwde, tijdelijke huisvesting in Stedum. Die ligt op steenworp afstand van de Borgweg.