Terugblik op de erfgoedfair in Warffum

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) was op 30 juni 2022 aanwezig op de erfgoedfair. De erfgoedfair werd georganiseerd door het Erfgoedloket Groningen en vond plaats op het terrein van het openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum.

Tijdens de fair konden bezitters van monumentale en karakteristieke panden terecht bij het Erfgoedloket en verschillende partners voor kennis en informatie. Ook werden er lezingen en workshops gehouden. Bezoekers konden meer te weten komen over de verschillende vormen van financiering en subsidies, of over het versterken, verduurzamen en onderhouden karakteristieke of monumentale panden.

Cultureel erfgoed

Groningen is één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland, vol met middeleeuwse kerken, wierden, molens en dijken, archeologische vindplaatsen, statige borgen en monumentale woningen. Dit culturele erfgoed draagt bij aan de identiteit van Groningen. Het maakt Groningen uniek en herkenbaar. Nationaal Coördinator Groningen wil het karakter van Groningen behouden. Daarom besteden we bijzondere aandacht aan het onderzoeken en versterken van deze gebouwen.

Gezamenlijke aanpak

De aanpak voor het versterken van monumenten is een samenwerking tussen NCG, RCE, de gemeenten in het aardbevingsgebied en het Erfgoedloket Groningen.