Pilot tijdelijke woning tijdens versterking: chalet op erf bewoners

Als tijdelijke huisvesting tijdens de versterking van een woning is er in Zeerijp op het erf van bewoners een chalet geplaatst. De versterking van de woning start deze maand. De bewoners hebben in de woning ook een bedrijf gevestigd.

De wens van de bewoners was om het bedrijf voort te kunnen zetten op eigen erf. Verhuizen naar een tijdelijke woning op een andere plek was voor hen geen optie, omdat dit kon leiden tot verlies van omzet. Er is samen met NCG intensief gezocht naar een passende oplossing. Dit leek in eerste instantie spaak te lopen, totdat er de mogelijkheid opdook om mee te doen aan een pilot. Bij deze pilot wordt er een chalet op het erf geplaatst die net als andere tijdelijke woningen compleet wordt ingericht. Het bedrijfsgedeelte is gehuisvest in een unit die naast de chalet staat.