Gymzaal de Borg in Farmsum versterkt opgeleverd

Gymzaal de Borg werd op 14 juli tijdens een feestelijk moment versterkt opgeleverd.  

De gymzaal en de school zijn van elkaar ontkoppeld zodat de school, na oplevering van de nieuwe school, gesloopt kan worden. De voorbereiding en versterkingswerkzaamheden die het meest overlast gaven werden uitgevoerd tijdens vrije schooldagen. De goede voorbereiding zorgde voor een prettige samenwerking en op deze manier kon de gymzaal weer snel gebruikt worden.  

Versterking gymzaal

Eind april startte de sloop van de ruimten van de aangrenzende school en het plafond van de gymzaal. Daarna konden de versterkingen van de gevels en het dak van de gymzaal plaatsvinden. In de kleedruimten zijn diverse stalen profielen aangebracht voor het versterken van de verbinding tussen het dak en de wanden.

De communicatie tussen de aannemer en de school verliep erg prettig. De school en de gemeente Eemsdelta als eigenaar van het pand zijn tevreden over de versterkingswerkzaamheden.