Leerlingen na de zomer weer naar basisschool de Til in Thesinge

Begin juli is CBS De Til in Thesinge opgeleverd en weer overgedragen aan het schoolbestuur. Op woensdag 13 juli gingen de kinderen voor het laatst met de bus naar de tijdelijke locatie in Ten Boer. Dit tot vreugde van leerlingen, leerkrachten en niet in het minst van ook (bijna) alle overige inwoners van het dorp.

Afgelopen december was het hele dorp verontrust over de versterkingsopgave van deze basisschool. De aannemer en NCG kwamen er niet uit met elkaar en zetten een punt achter de samenwerking. Daardoor moest de klus opnieuw worden aanbesteed. Achteraf een goede beslissing van NCG: de school is met weinig vertraging en naar volle tevredenheid van eenieder opgeleverd.

Aardbevingsbestendig, duurzaam en toekomstgericht

De uitgevoerde versterkingsmaatregelen zijn onder andere het verankeren van de vloeren en plafonds aan de wanden, het plaatsen van strips in de wanden en het aanbrengen van extra houten of stalen balken in het dak. Daar is nu niets meer van te zien, omdat alles netjes in het plafond of in de muur is weggewerkt. Ten slotte is de school ook nog in zijn geheel geschilderd.

Tegelijkertijd met de versterking is de school toekomstbestendig gemaakt en daarmee  klaar voor volgende generaties. Er is (extra) isolatie en een nieuw ventilatiesysteem aangebracht en er zijn nieuwe toiletten geplaatst. Er zijn zonnepanelen op het dak gelegd en alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. Ook zijn de ruimtes anders ingericht, zodat de leerkrachten de kinderen straks beter in verschillende kleine groepjes kunnen laten werken.

Bijna geen restpunten

Tijdens de versterking hebben we bijna geen vertraging gehad. Er is slechts één restpunt over vanwege leveringsproblemen: het keukentje. Die wordt nog voor de start van het nieuwe schooljaar geplaatst. NCG wenst alle leerlingen, ouders en het team van CGB De Til in Thesinge een fijne en vooral veilige toekomst!