Versterking 65 woningen in Loppersum halverwege

Vergroot afbeelding
Beeld: Cyclomedia | De Fivelstraat in Loppersum in 2019

In Loppersum wordt een gehele wijk opnieuw gebouwd. Na de sloop van de 65 particuliere woningen in het project worden alle woningen aardbevingsbestendig en duurzaam teruggebouwd. Omdat elke eigenaar opdrachtgever is, is het een intensief traject waarbij veel energie gestoken wordt in ‘de neuzen dezelfde kant op krijgen’. Inmiddels zijn 29 woningen opgeleverd. De meeste bewoners van deze woningen zijn na een verblijf in tijdelijke huisvesting weer terugverhuisd naar hun nieuwe woning. De oplevering van de woning is een spannend moment: is alles naar wens en zoals afgesproken? En ook bij de inrichting van het nieuwe huis komt er van alles op de eigenaren af. Voor de een is dat gemakkelijker, dan voor de ander. NCG streeft ernaar ook de periode rondom de oplevering goed te begeleiden. De meeste mensen zijn tevreden en blij met hun nieuwe huis. De verwachting is dat we het grootste deel van de resterende 36 woningen nog dit jaar opleveren.