Zorgboerderij Fraam in Middelstum versterkt

Op vrijdag 16 september is de versterkte zorgboerderij Fraam van stichting Sprank in Middelstum feestelijk geopend. De zorgboerderij werd vanuit het programma Versterking Bijzondere Situaties versterkt.

Bij de zorgboerderij zit een schuur en een woning. De schuur is door brand volledig verwoest op 2 december 2018. Dankzij de brandmuur tussen de schuur en de woning is de woning niet afgebrand.

Samen onder een dak

De zorgboerderij en het woongedeelte waren gescheiden van elkaar, maar stichting Sprank wilde de schuur en het woongedeelte met het zorgdeel onder één dak onderbrengen. Het uitgangspunt/wens was sloop-nieuwbouw, waarbij NCG het maximale levert waar eigenaren voor bouwkundig versterken recht op hebben. In 2021 is de wens formeel vastgelegd en daarna kon de uitvoering beginnen.

Het eindresultaat mag er zijn. Er is rekening gehouden met de behoeften van de cliënten wat het uiteindelijk nog mooier maakt. Het was vrijdag een zeer feestelijke, geslaagde en drukbezochte dag.

Stichting Sprank

In zorgboerderij Fraam werken mensen met een verstandelijke beperking via stichting Sprank. Deze christelijke stichting geeft zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op ongeveer dertig locaties voor ruim zeshonderd cliënten.