Primeur voor leerlingen De Wegwijzer en De Woldstee in Slochteren

Leerlingen van basisschool De Wegwijzer en De Woldstee hebben als eerste een bezoek gebracht aan de tijdelijke woningen, die vlak naast de school gebouwd worden aan de Slochterveldweg. De woningen zijn nog in aanbouw, waardoor de leerlingen duidelijk konden zien hoe de woningen gebouwd worden.

De kinderen konden de voortgang van de bouw dagelijks volgen van buitenaf. In het begin konden ze zelfs de tafels voelen trillen door het bouwen. Nu kregen ze de mogelijkheid om als eersten twee woningen van binnen te bekijken. Voor sommige leerlingen was dit helemaal bijzonder, want over een tijdje nemen ze hun intrek in een van de woningen.

Sinds februari 2020 zitten De Wegwijzer en De Woldstee aan de Slochterveldweg. Beide scholen waren onderdeel van de versterkingsopgave. Twee jaar later wordt er weer gebouwd. Dit keer gaat het om tijdelijke woningen voor mensen die tijdens de versterking van hun eigen huis, ergens anders moeten wonen. De verwachting is dat de woningen voor de kerst klaar zijn. Tegen die tijd zal er ook een open dag plaatsvinden, waar de leerlingen ook weer welkom zijn om te komen kijken.