Tijdelijk wonen aan het Schildmeer

Dankzij de gezamenlijke inspanning van ontwikkelaar Holland Vastgoed Groep (HVG), de gemeente Midden-Groningen en NCG komen er 60 recreatiewoningen beschikbaar voor de versterkingsopgave. Bewoners die vanwege de versterking van hun huis tijdelijk ergens anders moeten wonen kunnen er terecht. De realisatie van 60 recreatiewoningen aan het Schildmeer is een mooie toevoeging aan het bestand Tijdelijke Huisvesting van NCG.

In totaal worden er aan het Schildmeer 106 recreatiewoningen gebouwd. NCG huurt vijf jaar lang 60 recreatiewoningen. Die woningen komen op de plek van de vroegere camping De Otter. De overige 46 woningen komen aan de zuidkant van het meer aan de jachthaven, tegenover het vakantiepark Villapark Schildmeer. Na de huurperiode zet HVG de woningen weer in als vakantiewoning.

Naar verwachting worden de woningen in april 2023 compleet ingericht opgeleverd. Dit moet door de gezamenlijk gemaakte strakke planning haalbaar zijn. De aannemer is inmiddels gestart met het grondwerk.

Door de centrale ligging van Steendam kunnen ook bewoners uit andere gebieden tijdelijk aan het Schildmeer gehuisvest worden. De uitbreiding van het aantal tijdelijke woningen met deze recreatiewoningen is dan ook meer dan welkom. Al met al is de afdeling Tijdelijke Huisvesting van NCG zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente en HVG.