Marieke Ferwerda per 1 februari directeur Dienstverlening en plaatsvervangend algemeen directeur

Per 1 februari begint Marieke Ferwerda bij NCG als directeur Dienstverlening en plaatsvervangend algemeen directeur. Als lid van het directieteam geeft Marieke dan onder meer leiding aan de doorontwikkeling van het meerjarenversterkingsplan, de samenhang in de productie en de samenwerking met betrokken partijen.

In haar functie als directeur Dienstverlening heeft Marieke de doorontwikkeling van de organisatie in haar pakket. Onder haar leiding bouwt NCG verder aan een slagvaardige, efficiënte en professionele organisatie. Ook richt ze zich op de samenwerking met ketenpartners zoals Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) om de uitvoering van de versterkingsoperatie te optimaliseren.

Regina Bouius, algemeen directeur van NCG: ‘We zijn heel blij dat Marieke onze organisatie per 1 februari komt versterken. Onze opgave en ambitie vragen om iemand met ervaring en visie, die het mogelijk maakt dat onze mensen zich met plezier kunnen focussen op hun werk. Marieke is geknipt voor deze taak en ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.’

Marieke Ferwerda: ‘Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s van NCG en de betrokken partijen een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van het versterkingsprogramma. Verbinding en communicatie met de bewoners en de betrokken partijen is daarbij van groot belang. Ik zie uit naar de eerste gesprekken.’

Marieke is momenteel nog werkzaam als Opgavenregisseur/Directeur Economie, Energie & klimaat en Landbouw bij de Provincie Fryslân. Zij heeft hier brede management- en politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan en samengewerkt met verschillende (decentrale) overheden, burgers, bedrijven en belangenorganisaties. Marieke heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.