Woonzorgcentrum De Lindenhof in Ten Boer versterkt

Met het overhandigen van de sleutel is de versterking van woonzorgcentrum De Lindenhof, onderdeel van locatie Bloemhof in Ten Boer, afgerond. Een bijzonder moment voor de gemeente Groningen, eigenaar Woonzorg Nederland, huurder Zorggroep Groningen en Nationaal Coördinator Groningen. Het pand is namelijk het eerste zorgcomplex binnen de gemeente Groningen dat is versterkt.

Kwetsbare bewoners

In De Lindenhof wonen ongeveer 40 bewoners met een gevorderd stadium van dementie in een kleinschalige setting. De versterkingsopgave heeft dan ook een grote impact op hun dagelijks leven.

Aannemer Nijhuis uit Assen startte in mei met het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen. Vóór de start van de bouw zijn de bewoners tijdelijk verhuisd naar Innersdijk in Ten Boer. Het pand is begin december opgeleverd. Gezien de kwetsbaarheid van de groep bewoners en de drukke decembermaand, zullen zij pas in het nieuwe jaar terugverhuizen.

Trots op de samenwerking

De oplevering van De Lindenhof is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen alle partijen. Dit is op donderdag 15 december gevierd met onder anderen Inge Jongman, wethouder gemeente Groningen, Ab van der Schans, regiodirecteur NCG, Onno Bremmers, programmanager Woonzorg Nederland, Janita Gorte, voorzitter raad van bestuur Zorggroep Groningen en Kees Molenaar, projectleider NCG.

Zorgprogramma

De Lindenhof is onderdeel van het Zorgprogramma dat in totaal bestaat uit 69 zorgpanden in het Groninger aardbevingsgebied. Tussen 2015 en 2018 zijn al deze zorgpanden geïnspecteerd en voorzien van een versterkingsadvies. Naar verwachting zullen de meeste panden binnen het Zorgprogramma begin 2025 afgerond zijn.