Basisschool De Poort in Ten Boer is opgeleverd

Woensdag 15 februari heeft NCG de sleutel overgedragen aan de schooldirecteur. Er vinden nog werkzaamheden plaats aan het schoolplein en daarna kunnen de leerlingen weer terug naar hun oude en vertrouwde plek.

De school zou versterkt worden, maar tijdens uitwerking van de plannen is nieuwbouw onderzocht en bleek dit gezien de omvang van de school ook haalbaar. Zodoende is er gekozen voor vervangende nieuwbouw op dezelfde kavel. Nu is er een kleinere, maar duurzame school voor teruggebouwd. Tijdens de bouw van de nieuwe school zijn de leerlingen verhuisd naar een tijdelijk schoolgebouw aan de Kievitstraat. ‘Hier is met veel plezier gewerkt en is er genoten van de ruime gemeenschapsruimte, het grote plein en de mooie groene omgeving', aldus Martin Grasdijk, directeur van De Poort.

Puntjes op de i

De school moet eerst nog worden ingericht en klaargemaakt voor de komst van alle leerlingen. Ook is de aannemer nog bezig met de afwerking van het schoolplein. De ruimte buiten het schoolhek (de stoep en het park achter de school) krijgt nog wel een opfrisbeurt. Omdat dit openbare ruimte is, voert de gemeente Groningen dit zelf uit.

Fijne samenwerking

Dankzij een goede vertrouwensband met alle betrokkenen partijen is de bouw voorspoedig verlopen. De verhuizing naar het nieuwe pand staat gepland voor 20 en 21 maart. NCG wenst iedereen een fijne tijd!