Nieuwbouw voor alle woningen Ommelanderstraat Ten Boer

Op donderdag 13 april hebben bewoners van de Ommelanderstraat in Ten Boer het nieuws gekregen dat sloop en nieuwbouw voor hun woning mogelijk is. Een aantal bewoners aan de Blinkerdlaan kreeg hetzelfde bericht. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en gemeente Groningen brachten het nieuws tijdens een informatiebijeenkomst in het Buurhoes in Ten Boer. 

Vorige maand kregen bewoners van zestien woningen in de Ommelanderstraat al te horen dat nieuwbouw van hun woning mogelijk is. Nu is dat ook voor de overige zestien woningen in de Ommelanderstraat en vier adressen aan de Blinkerdlaan in Ten Boer het geval. NCG en de gemeente gaan de plannen voor deze woningen de komende tijd verder uitwerken. Nationaal Coördinator Groningen, Regina Bouius: ‘Het is fijn dat deze bewoners nu duidelijkheid hebben over wat er met hun woning gaat gebeuren. Door sloop en nieuwbouw zorgen we bovendien niet alleen voor veilige woningen, maar ook voor duurzame en toekomstbestendige woningen.’

Hogere versterkingskosten

De bewoners kwamen eerst alleen in aanmerking voor versterking van hun woning. Tijdens de voorbereiding van de uitvoering bleek dat de versterking veel omvangrijker is dan in eerste instantie gedacht. Het meerwerk is nodig om te kunnen voldoen aan de eisen van het huidige bouwbesluit. Daardoor zijn de kosten hoger dan in de eerste berekeningen en is nieuwbouw mogelijk. Wethouder Inge Jongman (Versterking en Herstel): ‘Wij willen de best mogelijke oplossing voor onze inwoners en we gaan voor verduurzaming. Dus we helpen graag om dit te realiseren.’