Start sloop Kooistraat in Kantens

De sloop van zestien particuliere koopwoningen aan de Kooistraat in Kantens is gestart. De sloop gebeurt in twee delen. De oplevering van de nieuwe woningen staat gepland voor begin 2025.

Gedenkwaardig moment

Na een lang voortraject met de gemeente Het Hogeland, de aannemer en de woningcorporatie is dit een gedenkwaardig moment. Voor de bewoners én voor het projectteam. Alle bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun tijdelijke woning in hun eigen dorp. Hier zullen ze blijven tot de oplevering van hun nieuwe woning begin 2025. Het projectteam is er de afgelopen maanden samen met de bewoners intensief mee bezig geweest. Het is mooi om te zien dat al deze inspanningen tot dit resultaat hebben geleid.

Een aantal bewoners heeft tientallen jaren in de oude woning gewoond. Voor hen is het huis verbonden aan vele herinneringen. Voor de een is dat gemakkelijker dan voor de ander. Tegelijkertijd is het vooruitzicht ook goed: een nieuwe woning, gasloos en gebouwd volgens de nieuwste bouwvoorschriften.