Eenmalige vergoeding huurders particuliere verhuur

Huurders in het aardbevingsgebied die op 1 juli 2021 een huurwoning in het sociale stelsel huurden van een particuliere eigenaar kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van 750 euro. Deze huurders kunnen sinds 1 april 2022 op snn.nl/tegemoetkominghuurders nagaan of zij gebruik kunnen maken van deze nieuwe regeling.

Huurders die een huurwoning in het sociale stelsel huurden van een particuliere eigenaar kunnen deze vergoeding aanvragen voor het onderhoud en verbeteren van hun woning, omdat ze door het aardbevingsdossier mogelijk langere tijd geen onderhoud aan de binnenkant van de woning hebben gedaan. 

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling zijn:

  • De kale maandhuur lag bij het aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens. Die grens was in 2021 bijvoorbeeld 752,33 euro en in 2011 bijvoorbeeld 652,52 euro.
  • Het gaat om een zelfstandige woning  met een eigen voordeur die gehuurd werd in juli 2021.
  • De huurwoning staat in een van de postcodegebieden waar de  waardedalingsregeling van Intituut Mijnbouwschade Groningen geldt of in het postcodegebied 9679, 9681 of 9682.

Aanvraagperiode

Het aanvragen van de vergoeding kan vanaf 1 april tot en met 31 december 2022 via snn.nl/tegemoetkominghuurders. De eenmalige vergoeding geldt per woning. Deze beleidsregel wordt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgevoerd door Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).


Laatste update: 12-04-2022