Tegemoetkoming huurders (akkoord gelijktrekken huurders)

Huurders die tussen 1 oktober 2015 en 1 november 2020 te maken kregen met versterkingsmaatregelen aan hun huurwoning komen in een aantal gevallen in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming via de regeling ‘tegemoetkoming huurders woningcorporaties aardbevingsgebied Groningen’. Klik op de onderstaande links voor uitgebreide informatie over de regeling. Onder de links vindt u een korte toelichting. 

Voorwaarden en vergoeding

Het gaat om huurders die in deze periode gebruik moesten maken van een tijdelijke woning van een woningcorporatie of particuliere verhuurder of zelf voor een tijdelijke woning zorgden. Ook huurders die rechtstreeks naar een andere huurwoning verhuisden en huurder die tijdens de versterkingsopgave in hun huurwoning konden blijven wonen kunnen in aanmerking komen voor de eenmalige vergoeding.

Op de pagina Voorwaarden vergoeding huurders vindt u de voorwaarden waaraan u als huurder moet voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling. Meer informatie over de vergoeding vindt u op de pagina Hoogte van de vergoeding.

Aanvraag indienen

De regeling wordt uitgevoerd door Nationaal Coördinator Groningen. De regeling loopt tot en met 1 april 2022. Vraag dus voor 1 april 2022 uw vergoeding aan! Op de pagina Aanvraag vergoeding huurders indienen leest u wanneer en hoe u een aanvraag kan indienen.

Betaalde voorschotten door verhuurder

Woningcorporaties of particuliere verhuurders hebben soms al een tegemoetkoming of vergoeding verstrekt aan huurders van wie de huurwoning is versterkt. Deze verhuurders kunnen de voorgeschoten tegemoetkoming of vergoeding terugontvangen. Op de pagina Betaalde voorschotten verhuurder leest u hoe u hiervoor een aanvraag kan indienen.

Vragen?

Heeft u vragen over de eenmalige vergoeding voor huurders? Stel uw vragen via e-mail tegemoetkominghuurders@nationaalcoordinatorgroningen.nl of telefonisch via telefoonnummer 088 041 44 77  (bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur).