Voor eigenaren die zélf versterkingsmaatregelen aan hun huis of gebouw willen laten uitvoeren, bestaat het programma Eigen Initiatief, voorheen Heft in eigen Hand. Hiermee stelt NCG eigenaren in de gelegenheid om als particulier opdrachtgever de versterkingsmaatregelen en eventuele andere verbouwingen aan hun woning zelf uit te laten voeren.

Op donderdag 20 september maakten Rijk, provincie en gemeenten afspraken over de voortgang van het programma Eigen Initiatief. Deelnemers aan het programma Eigen Initiatief krijgen de mogelijkheid om de versterking van hun pand uit te voeren  volgens hun versterkingsadvies. Eigenaren kunnen ook kiezen voor een nieuwe berekening op basis van een nieuwe risicoanalyse die aansluit bij het advies van de Mijnraad.

Nieuwe ronde nog onduidelijk

Wilt u graag meedoen aan de volgende ronde Eigen Initiatief of wilt u zich melden om uw woning te laten inspecteren? Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over een nieuwe ronde Eigen Initiatief. We informeren u zodra er meer duidelijkheid is.