Erfgoedloket en Erfgoedadviesteam

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft samen met provincie Groningen Libau gevraagd om een Erfgoedloket en Erfgoedadviesteam op te richten. Het loket is bedoeld als informatiepunt en steunpunt voor bewoners en eigenaren die in het ingewikkelde traject terechtkomen van schadeherstel en versterking van hun monumentale pand.

Erfgoedloket

Het Erfgoedloket is het informatiepunt en steunpunt voor bewoners en eigenaren die te maken hebben met schadeherstel of versterken van hun monumentale of karakteristieke gebouw. Bij het Erfgoedloket kunnen bewoners terecht met vragen over bijvoorbeeld regelgeving, procedures, duurzaamheid, herbestemming of financieringen.
Achter het Erfgoedloket staat een deskundig erfgoedadviesteam met specialisten om ingewikkelde vraagstukken te kunnen beantwoorden. Het erfgoedadviesteam ondersteunt daarnaast overheden met specifieke kennis en deskundigheid. Het Erfgoedloket is een initiatief van Nationaal Coördinator Groningen en provincie Groningen. Libau voert het Erfgoedloket uit.

Contact Erfgoedloket

U kunt het Erfgoedloket bereiken op het telefoonnummer 050 313 27 09 of via het e-mailadres info@erfgoedloketgroningen.nl

Download hier de folder van het Erfgoedloket.

Erfgoedadviesteam

Achter het Erfgoedloket staat een deskundig Erfgoedadviesteam met specialisten om complexe vraagstukken integraal te kunnen beantwoorden. Het Erfgoedadviesteam ondersteunt daarnaast het loket en overheden met specifieke kennis en deskundigheid.

Libau

Provincie Groningen heeft adviesorganisatie Libau subsidie verstrekt om het Erfgoedloket en Erfgoedadviesteam te realiseren. Vanaf 1 oktober 2017 is het Erfgoedloket al bereikbaar en per 1 januari 2018 is het loket met Erfgoedadviesteam volledig operationeel.