RUG organiseert op 29 juni bijeenkomst over waarde van erfgoed

Op vrijdag 29 juni organiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een bijeenkomst over de waarde van erfgoed in het gaswinningsgebied. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de critical review die de RUG uitvoert in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen. Tijdens de bijeenkomst gaan wetenschappers, professionals en bewoners in gesprek over de waarde van erfgoed.

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in Groningen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar de organisator van de critical review Mariëlle Gebben via review@mrll.nl

Consultaties

Op 30 en 31 mei vonden consultaties plaats in het kader van de critical review. In zestien gesprekken deelden bewoners(groepen) en (maatschappelijke) instellingen op 30 mei in de kerk van Klein Wetsinge hun vragen en standpunten met betrekking tot de waarde van erfgoed. Een dag later werden in Utrecht aan twaalf inhoudelijk deskundigen eveneens standpunten gevraagd. Op de website van het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling van de RUG is een document met alle standpunten te vinden. De inhoud van beide consultaties wordt gebruikt om de bijeenkomst op vrijdag 29 juni voor te bereiden.