Kansrijk Groningen

Verschillende organisaties werken aan de leefbaarheid in het aardbevingsgebied in Groningen. Kansrijk Groningen is de overkoepelende naam voor deze leefbaarheidsprogramma’s. Dit zijn bijvoorbeeld programma’s waar bewoners met goede ideeën terecht kunnen voor financiële ondersteuning. Maar ook gemeentelijke leefbaarheidsprojecten en regionale programma’s. Bijvoorbeeld snel internet, duurzame energie of herbestemming van cultureel erfgoed.

Leefbaarheidsprojecten

In Kansrijk Groningen gaat het om 3 typen projecten:

  • Bewonersinitiatieven; bewoners met goede ideeën kunnen een beroep doen op financiële ondersteuning;
  • Regionale programma’s voor thema’s waar meer belangen mee gediend zijn. Bijvoorbeeld duurzame energie, breedband, landschap, herbestemming van cultureel erfgoed en duurzame ontmoetingsplekken in dorpen en wijken;
  • Gemeentelijke projecten.

Verschenen op KansrijkGroningen.nl

Snel Internet Groningen

Provincie Groningen, Economic Board Groningen en NCG willen met marktpartijen breedband mogelijk maken in het hele gebied. Ook op plaatsen waar het economisch nu niet rendabel is om breedband aan te leggen. In maart 2018 is de aanleg van start gegaan op het Groninger Hogeland. Gemeente De Marne was als eerste aan de beurt. Nu volgen de gemeenten Winsum, Eemsmond en Bedum.

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws