Supersnel internet voor Groningen

Het Groningse bedrijf Rodin Broadband Groningen B.V. gaat het netwerk voor supersnel internet in de hele provincie Groningen aanleggen. Het plan van het bedrijf voldoet aan de criteria van de subsidieregeling ‘Snel Internet Groningen’ van de provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

afbeelding internetkabels

Meer dan 13.000 adressen in de provincie Groningen hebben momenteel geen toegang tot snel internet. Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Met de toekenning van de subsidie komt dit ook voor die huishoudens en bedrijven een grote stap dichterbij.

Aanleg

“Snel Internet Groningen” is onderdeel van Groningen@Work, het programma Economie en Arbeidsmarkt van de provincie Groningen, Digitale Bereikbaarheid van de EBG en Kansrijk Groningen.
Inzet van de provincie, de EBG en NCG is dat in het najaar de schop in de grond kan, en dat binnen 2 jaar snel internet voor alle woningen en bedrijven in de buitengebieden beschikbaar is.

Lees meer over de aanleg van supersnel internet op de website van Kansrijk Groningen