Feestelijke opening bouwkundig versterkte Abt Emoschool

Donderdag 5 september was de feestelijke opening van de vernieuwde Abt Emoschool in Westeremden. De Abt Emoschool is het eerste gebouw van de Netwerkschool uit de gemeente Loppersum dat bouwkundig versterkt is. De afgelopen maanden is er door iedereen hard gewerkt om een mooi resultaat te krijgen. Het gebouw is beter bestand tegen aardbevingen en onderwijskundig vernieuwd.

Een sterke school

Wethouder Bé Schollema: " Alle kinderen moeten naar een veilige en toekomstbestendige school kunnen, en daarom hebben we besloten om al onze basisscholen bouwkundig te verstevigen of nieuw te bouwen. In Westeremden is ervoor gekozen om de bestaande Abt Emoschool te versterken. Het is onderdeel van het scholenprogramma. Maar er is meer gebeurd: de binnenkant van de school is ook vernieuwd en aangepast naar de wensen van het schoolteam, ouders en kinderen. Daarnaast is de school verduurzaamd. Ik ben erg tevreden over het resultaat."

De leerlingen gaven de genodigden vanmiddag een rondleiding door hun nieuwe school en plantten samen met wethouder Schollema allemaal vrolijk gekleurde bloemen en planten in de nieuw aangelegde bloembakken. Want niet alleen de school is vernieuwd, ook het schoolplein is grondig aangepakt. De realisatie van het nieuwe schoolplein is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Groningen (subsidieregeling Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden) en het leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen

Ook de bestuurder Geert Bijleveld van Marenland en directeur Annemarie Nienhuis van de Abt Emoschool zijn tevreden: "Er staat weer een mooie school voor onze leerlingen, ouders en medewerkers, passend bij het geboden onderwijs".