Subsidieregeling Versterken Gebouwen Groningen

Met de subsidieregeling ‘Versterking Gebouwen Groningen’ kunnen eigenaren budget ontvangen om zelfstandig hun gebouw te (laten) versterken. Eigenaren vragen de subsidie aan bij Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Voor wie is de regeling bedoeld?

Alle eigenaren met een of meer gebouwen in één van de zeven gemeenten binnen het aardbevingsgebied die een versterkingsadvies van NCG hebben ontvangen, kunnen subsidie aanvragen. De regeling is bedoeld voor eigenaren die zelfstandig hun gebouw willen laten versterken.

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd?

Eigenaren kunnen subsidie aanvragen voor de voorbereidingsfase en de uitvoeringsfase van de versterking. Ook voor tijdelijke huisvesting en voor financiering van de afwerking en inrichting van een gebouw kan subsidie worden aangevraagd. Op de pagina Mogelijkheden subsidie kunt u hier meer over lezen.

Aanvraag indienen

De subsidie kan worden aangevraagd bij Nationaal Coördinator Groningen. Lees op de pagina Subsidie aanvragen hoe u subsidie kunt aanvragen.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling moet het gebouw in één van de zeven gebieden binnen het aardbevingsgebied liggen. Daarnaast moet de eigenaar in het bezit zijn van een versterkingsadvies en zelfstandig een gebouw willen laten versterken. De versterking moet in het Gemeentelijk Programma passen.

Vragen

Heeft u vragen over de subsidieregeling of het aanvragen van een subsidie? Deze kunt u ons per e-mail stellen via info@nationaalcoordinatorgroningen.nl of telefonisch via telefoonnummer 088 041 44 77  (bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur)