Scholen

In de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Groningen, Het Hogeland, Loppersum en Midden-Groningen hebben schoolgebouwen last van de gevolgen van aardbevingen. NCG werkt samen met de gemeenten en schoolbesturen aan het versterken, toekomstbestendig maken en verduurzamen van deze scholen.

Scholenprogramma

Voor de versterking van scholen is een scholenprogramma ontwikkeld. Dit programma richt zich niet alleen op het versterken van het gebouw en het herstel van aardbevingsschade. Er wordt ook rekening gehouden met de gevolgen van krimp, de leerlingendaling, het onderwijsaanbod in de regio en de huidige eisen die gesteld worden aan schoolgebouwen.

Van de 101 bestaande schoolgebouwen in het scholenprogramma worden 41 schoolgebouwen bouwkundig versterkt. Zestig gebouwen worden straks niet langer als school gebruikt. Daarnaast worden 29 nieuwe scholen gebouwd. Zo ontstaat een veilig, toekomstbestendig en duurzaam scholenbestand.

Planning

De scholen worden de komende jaren versterkt of nieuw gebouwd. Begin 2018 zijn in Bedum en Middelstum al de eerste aardbevingsbestendige scholen geopend. In 2021 krijgen alle kinderen in de betrokken gemeenten les in een aardbevingsbestendige en toekomstbestendige school.

Wilt u meer weten over de concrete plannen van scholen bij u in de buurt? Kijk op de website van het scholenprogramma of neem contact op met uw gemeente of het verantwoordelijke schoolbestuur.

Convenant

Afspraken over de verdeling en inzet van de bijdrage van het Rijk zijn vastgelegd in het convenant aardbevings- en toekomstbestendige scholenbouw.

Verschenen op KansrijkGroningen.nl

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws