Subsidie energiebesparing bij versterken 28 mei van start

Vanaf maandag 28 mei kunnen woningeigenaren met een getekende versterkingsovereenkomst subsidie aanvragen om de woning te verduurzamen. De subsidie kan oplopen tot € 7.000,-. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit in opdracht van Nationaal Coordinator Groningen (NCG).

Foto van woningen met zonnepanelen op het dak

De subsidieregeling heet officieel ‘Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld’. De regeling is op 16 mei gepubliceerd in de Staatscourant.

Energiebesparende maatregelen

De subsidie is bedoeld voor het verduurzamen van versterkte woningen. Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen mogelijk, zoals een warmtepomp, HR++ of triple glas. Zo besparen woningeigenaren energie en dat zorgt voor een lagere energierekening. De volledige lijst met maatregelen staat op de website van het SNN. Aanvragen van de subsidie is ook mogelijk via deze website. 

Mogelijkheden

Woningeigenaren, waarvan de woning wordt versterkt, bepalen zelf hoe en wanneer ze de subsidie willen besteden. Dit kan gelijk met de uitvoering van de versterkingswerkzaamheden of na de versterking van de woning. De woningeigenaar kan de subsidie ook gebruiken om mee te doen een aan lokaal energieproject. Kijk voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden op de themapagina Subsidie Energiebesparing aardbevingsbestendig huis.