Sloop Fazanthof Ten Boer gestart

Onder toeziend oog van de meeste eigenaren is aannemer Gevekebouw b.v. dinsdag 18 augustus begonnen met de sloop van dertig woningen aan de Fazanthof in Ten Boer.

Graafmachine voert sloopwerkzaamheden uit

De woningen zijn onderdeel van het versterkingsprogramma van NCG en worden gesloopt en nieuw gebouwd. De verwachting is dat de nieuwe woningen eind 2021 worden opgeleverd.

Emotioneel moment

Voor sommige eigenaren is de sloop van hun woning een emotioneel moment. Een plek waar ze vele jaren hebben gewoond en waar ze lief en leed hebben gedeeld. Maar om de start van de sloop te markeren, was een bescheiden bijeenkomst georganiseerd. Alleen de eigenaren en de direct betrokken medewerkers van NCG, Gevekebouw b.v. en KAW waren aanwezig.

Jeroen Mieris, projectleider bij de NCG, hield een korte toespraak. Hij stond stil bij de weg hier naartoe: geen gemakkelijke, waarbij zowel eigenaren als NCG moesten pionieren en moeilijke keuzes moesten maken. De spanningen liepen soms hoog op, maar hoe moeilijk ook de eigenaren bleven steeds in gesprek met NCG. Jeroen sprak zijn oprechte waardering hiervoor uit.

Eerste bijkeuken gesloopt

Nadat het bouwbord door de eigenaren was onthuld, was het moment daar. Een medewerker van de aannemer stapte in de graafmachine en startte de motor. Een geronk verjoeg de stilte en de grijper bewoog zich naar de achterkant van het huis. Zorgvuldig werd het dak van de bijkeuken gehaald en werden de muren omver gehaald. In een kleine tien minuten was de bijkeuken verdwenen. De komende maanden gaat de aannemer verder met de sloopwerkzaamheden. Daarna wordt gestart met de bouw van de nieuwe aardbevingsbestendige woningen.